Vakantiehuis In Friesland Met Hond Huren? → 10 Fijne Huisjes

Louise de Graaf


Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Friesland waar je met de hond welkom bent? Wij hebben de research alvast voor jou gedaan en delen op deze pagina 10 fijne vakantie-adresjes. Of je nu een particulier huisje aan het water wilt huren of liever kiest voor een vakantiehuis met omheinde tuin; er zit ongetwijfeld iets leuks voor je tussen.

Inhoud:

 1. Vakantie in Friesland met hond
 2. Vakantiehuisjes Friesland met hond
 3. Vakantiehuis op een erf (Drogeham)
 4. 2 – 4 persoons chalet op Waterpark Sneekermeer (Terherne)
 5. Wâldbungalow 4 op Vakantiepark It Wiid (Earnewald)
 6. Chalet Meine voor 4 personen op Tusken de Marren (Akkrum)
 7. Vrijstaande boerderij (Boijl)
 8. Watervilla 6 op Waterpark Terkaple (Terkaple)
 9. Vrijstaand vakantiehuis (Nijemirdum)
 10. 6-persoons woning op Waterpark Esonstad (Eanjum)
 11. 6-persoons waterwoning op RCN de Potten (Offingawier)
 12. Strandvilla voor 8 personen op Beach Resorts Makkum (Makkum)

Vakantie in Friesland met hond

Friesland staat bekend als de waterrijke provincie van ons land. Niet zo gek natuurlijk met alle Friese Meren die de provincie rijk is. Je kunt de zogenaamde ‘elf steden’ allemaal bereiken via het water. Wat ons betreft is het dan ook een unieke ervaring om (een deel van) deze route te ontdekken met de boot, of misschien wel met de sup of kano. Een van de ideale manieren om dit te kunnen doen, is door een huisje in Friesland waar je met hond welkom bent te huren. Kies je voor een vakantiehuis aan het water, dan is het des te makkelijker om samen met de hond de boot op te stappen en op pad te gaan.

Maar, natuurlijk heeft Friesland nog veel meer te bieden dan alleen het water. Zo vind je hier prachtige natuurgebieden en Nationale Parken om heerlijk te wandelen of te fietsen samen met jouw huisdier. Bijvoorbeeld in het Drents-Friese Wold of Nationaal Park De Alde Feanen. Wil je ook graag gezellige plekjes bezoeken tijdens de vakantie? Dan zijn Sneek, Heerenveen en Leeuwarden zeker een aanrader. En natuurlijk kun je ook de overtocht maken naar één van de Waddeneilanden. Nu alleen nog een vakantiehuis in Friesland huren waar honden zijn toegestaan, en de pret kan beginnen!

Vakantiehuisjes in Friesland met de hond terecht kunt

Vakantiehuis op een erf (Drogeham)

 • Aantal personen2 – 3
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntSauna, buitendouche en dompelbad in de tuin
vakantiehuis friesland met hond natuurhuisje drogeham 2p

Het eerste vakantiehuis in Friesland waar honden zijn toegestaan, is dit vakantiehuis op een erf in Drogeham. Drogeham is een klein dorpje tussen de bekendere plaatsjes Drachten en Dokkum in. Het huisje ligt midden in de natuur, in het zogenaamde ‘Noardelike Fryske Wâlden’, oftewel: Noordelijke Friese Woulden. Deze omgeving staat bekend om de prachtige bomenrijen langs de weilanden, wat natuurlijk een heerlijke plek is om lekker te wandelen en fietsen.

Het is natuurlijk wel zo fijn als jouw hond(en) lekker los kunnen lopen bij het huisje. Dat is in dit geval zeker mogelijk. Dit vakantiehuis heeft namelijk een omheinde tuin, waar maximaal twee honden mogen verblijven. In het binnenplaatsje bij het huis, vind je ook nog een sauna, buitendouche en dompelbad. Een ding is zeker: hier kom je helemaal tot rust.

Meer info en boeken


2 – 4 persoons chalet op Waterpark Sneekermeer (Terherne)

 • Aantal personen2 – 4
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntDirect aan het water
vakantie friesland met hond waterpark sneekermeer

Wat een heerlijk vooruitzicht dat jullie op vakantie gaan naar Friesland met de hond. We kunnen ons goed voorstellen dat het extra leuk is om een vakantiehuisje te huren dat direct aan het water ligt. Wanneer je deze 2-4 persoons chalet op Waterpark Sneekermeer huurt, is dat zeker het geval.

Niet alleen heeft deze chalet een overdekte veranda die direct uitkijkt op het water, ook is er een tuin met terras aanwezig. Vanaf hier kun je met de zwemtrap direct het water in plonsen. Dat klinkt toch als de ideale plek om vakantie te vieren? Zo heeft jouw hond alle ruimte om lekker los te lopen en kunnen jullie het water in wanneer jullie willen.

Meer info en boeken


Wâldbungalow 4 op Vakantiepark It Wiid (Earnewald)

 • Aantal personen2 – 4
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntMet eigen aanlegsteiger
vakantiehuis friesland aan het water met hond it wiid

Aan het Nationaal Park de Alde Feanen en om de hoek van het gezellige Drachten, kun je deze bungalow op Vakantiepark It Wiid huren. De ideale plek om vakantie met jouw hond te vieren en te genieten van een omheinde tuin, in Friesland. Want er is toch niets lekkerder dan jouw hond lekker los te laten en te zien uitrazen? Het is tenslotte voor iedereen vakantie en het laatste waar je zin in het is om de hond constant aangelijnd te hebben.

Deze plek is echt perfect, want de omheinde tuin is lekker ruim, er zijn schaduwplekken en het ligt direct aan het water. Daarnaast hebben de bungalows vrijwel allemaal een eigen aanlegsteiger, wat het ook mogelijk maakt om een eigen bootje mee te nemen.

Meer info en boeken


LEES OOK: Vakantiehuisjes in Friesland aan het water

Chalet Meine voor 4 personen op Tusken de Marren (Akkrum)

 • Aantal personen2 – 4
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntOverdekte veranda + direct aan het water
huisje friesland met hond chalet meine tusken de marren 4p

Wil je een huisje in Friesland met jouw hond huren, waar je ook nog eens rechtstreeks aan het water zit? Dan is deze chalet voor 4 personen op Tusken de Marren, misschien wel jullie volgende vakantiebestemming. Niet alleen ziet de chalet er van buiten super gezellig en knus uit, met een overdekte veranda en een trappetje dat naar de steiger leidt, ook heb je hier een eigen tuin waar je heerlijk kunt genieten van de buitenlucht. Daarnaast ben je in de mogelijkheid om te allen tijde het water in te plonsen. Het park zelf biedt verder ook genoeg vertier. Zoals diverse speeltuinen, een luchtkussen en sportveldjes.

Meer info en boeken


Vrijstaande boerderij (Boijl)

 • Aantal personen2 – 4
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntMidden in de natuur + reeën spotten
particulier vakantiehuis friesland met hond boijl 4p

Midden in het Drents Friese Woud ligt deze vrijstaande boerderij. De ideale plek midden in de natuur als je van een particulier een vakantiehuis in Friesland met jouw hond wil huren. Deze plek ademt rust, ruimte en privacy en is dus perfect voor iedereen die op zoek is naar de rust van de natuur. Sterker nog, als je extra stil bent en goed oplet ben je in de mogelijkheid om reeën te spotten.

Een ander heel fijne extra is dat er een grote tuin bij dit vakantiehuis zit, waardoor de hond vrij spel heeft om lekker te razen. In de tuin staan een aantal tuinmeubels, zodat je zelf ook lekker van de buitenlucht kunt genieten. Vanaf hier wandelmogelijkheden te over. Een wandeling naar het bos of de weilanden in de omgeving is geen enkele moeite en daarna kun je lekker opwarmen binnen bij de haard. Zeker als je op zoek bent naar een ruim 2 persoons huisje in Friesland, is dit een leuke optie.

Meer info en boeken


Watervilla 6 op Waterpark Terkaple (Terkaple)

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntEigen aanlegsteiger
vakantiehuis met hond friesland waterpark terkaple 6p

Ben je op zoek naar een luxe vakantiehuis in Friesland aan het water, waar je met hond welkom bent? Zoek niet verder! Deze watervilla op Waterpark Terkaple is de ideale plek voor jullie om vakantie te vieren. De villa is geschikt voor 6 personen en dus is het mogelijk om hier met het hele gezin te verblijven. Zo zijn er drie slaapkamers en twee badkamers, maar ook beneden is het huis lekker ruim ingericht. De villa heeft een eigen aanlegsteiger en een overdekte veranda met lounge set, waar jullie heerlijk kunnen relaxen.

Meer info en boeken


LEES OOK: Boothuisjes in Nederland

Vrijstaand vakantiehuis (Nijemirdum)

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntRuimte tuin + veel wandel mogelijkheden
vakantie met hond friesland nijenmirdum natuurhuisje 6p

Komende vakantie wil je graag een huisje huren in Friesland waar je met hond welkom bent. Een hele leuke optie is dit vrijstaande vakantiehuis in Nijemirdum. Gelegen aan het IJsselmeer en het Slotermeer kun je hier genieten van de rust en stilte van de nauur. Vanaf hier loop je namelijk zo het bos en de weilanden van het Gaasterland in. Daarnaast kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan leuke plaatsjes als Oudemirdum en Balk.

Maar het huisje zelf is eigenlijk al leuk genoeg van zichzelf. Het is een romantische, Friese boerderij dat gebouwd is rond 1900 en ondanks diverse renovaties nog steeds veel authenticiteit uitstraalt. Er is een grote tuin aanwezig bij het huis, dus ideaal ook voor de hond. Daarnaast kun jij daar genieten van een heerlijke lounge set met een buitenhaard.

Meer info en boeken


6-persoons woning op Waterpark Esonstad (Eanjum)

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntAan het lauwersmeer
huisje met hond friesland waterpark esonstad 6p

Helemaal aan de andere kant van de provincie, nog boven Dokkum ligt dit vakantiehuis waar je met hond welkom bent in Friesland. Deze 6-persoons woning op Waterpark Esonstad heeft een iets kleinere tuin dan de meeste andere huizen op deze pagina, maar is wel volledig afgesloten en omheind. Ook hier is het dus geen probleem om de hond los te laten lopen. Daarnaast kijk je hier uit over het water en de dijk en heb je dus een hoop privacy.

Van binnen zijn de huisjes zeer modern en luxe ingericht, dat er voor zorgt dat je je direct thuis voelt. Daar komt bij dat de sfeer van het park heel gezellig aandoet, omdat alle huisjes hier in Oudfriese stijl gebouwd zijn. Op het park vind je verder nog een overdekt zwembad en een recreatiestrand aan het Lauwersmeer. Waterpark Esontad is wat ons betreft een van de mooiste vakantieparken in Friesland.

Meer info en boeken


6-persoons waterwoning op RCN de Potten (Offingawier)

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieLuxe
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntMet aanlegsteiger + dichtbij Sneekermeer
huisje in friesland met hond waterwoning de zomertaling 6p rcn de potten

Een vakantie vieren met hond in Friesland is geen enkel probleem. Dat blijkt ook maar weer op dit vakantiepark. Deze 6-persoons waterwoning op RCN de Potten is wederom perfect geschikt voor een verblijf met het hele gezin, inclusief jullie huisdier. Boek je deze accommodatie, dan heb je een ruime vakantiewoning plus een grote tuin tot je beschikking.

Daar komt bij dat de tuin grenst aan het water, waar je ook nog eens een eigen aanlegsteiger hebt om je eigen bootje aan te kunnen meren. Vanaf hier vaar je zo het welbekende Sneekermeer op. Heb je geen eigen boot? Niet getreurd. Op dit vakantiepark kun je diverse sloepen, motorboten en zeilboten huren.

Meer info en boeken


LEES OOK: Campings aan het water in Friesland

Strandvilla voor 8 personen op Beach Resorts Makkum (Makkum)

 • Aantal personen2 – 8
 • PrijscategorieLuxe
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntAan het strand + wellness
vakantiehuis friesland aan het water met hond makkumbeach 8p

We sluiten deze lijst af met een wel heel bijzonder huisje in Friesland waar je met hond welkom bent. Deze strandvilla voor 8 personen op Beach Resorts Makkum is net even anders dan de andere vakantiehuizen op deze pagina, omdat het – zoals de naam doet vermoeden – aan het strand gelegen is. Uiteraard hebben we het hier niet over een Noordzee strand, maar over het strand van Makkum aan het IJsselmeer.

Niet alleen zijn de huisjes van binnen gezellig ingericht, ook van buiten hebben ze een vrolijke kleur gekregen die past bij dat strandgevoel. Ook heb je vanaf de strandvilla’s een mooi uitzicht over het IJsselmeer. De meeste accommodaties hebben een ligbad, een sauna een stoomdouchecabine. Laat jij je helemaal in de watten leggen komende vakantie?

Meer info en boeken


Meer tips om een huisje te huren in Friesland met jouw hond

 • Natuurhuisje
  → Particuliere vakantiehuizen in Friesland waar je met hond welkom bent
 • Roompot
  → Vakantieparken in Friesland, waar honden zijn toegestaan
 • Landal
  → Huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Friesland, o.a. met een omheinde tuin
 • RCN
  → Vakantieparken in Friesland, midden in de natuur
 • Tusken de Marren
  → Huisjes aan het water in Friesland, waar honden zijn toegestaan
 • Heerlijke Huisjes
  → Bekijk alle vakantiehuisjes in Friesland
 • Makkum Beach
  → Luxe resort aan het IJsselmeer, waar honden welkom zijn

Welk vakantiehuis in Friesland ga jij huren?

Hopelijk is het door middel van onze tips gelukt om een fijn vakantie-adresje te vinden, waar je samen met de hond kunt genieten van een welverdiende vakantie. Kies jij voor een particulier vakantiehuis aan het water of toch liever een huisje met omheinde tuin? Wij zijn benieuwd welke het is geworden en wensen je alvast een hele fijne vakantie in Friesland!

→ Volg ons op Facebook voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!

Meer inspiratie voor een vakantie met hond

Tags: aan het water, Friesland, vakantie met hond, vakantiehuisWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment