Rolstoelvriendelijke Hotels Aan Zee → 5x Luxe En Goedkoop

Louise de Graaf


Ben je op zoek naar een rolstoelvriendelijk hotel aan zee? Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en selecteerden 5 hotels aan de Nederlandse kust, die zowel rolstoelvriendelijk zijn als mindervalide kamers aanbieden. Zo kan iedereen genieten van een gezellig weekje of weekendje weg naar het strand!

Inhoud:

 1. Rolstoelvriendelijke hotels aan zee
 2. Hotel Zuiderduin (Noord-Holland)
 3. Badhotel Renesse (Zeeland)
 4. Grand Hotel Ter Duin (Zeeland)
 5. Hotel Jan van Scorel (Noord-Holland)
 6. NH Atlantic Den Haag (Zuid-Holland)

Rolstoelvriendelijke hotels aan zee

Hotel Zuiderduin (Noord-Holland)

 • Aantal personen2
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanNee
 • PluspuntRuim opgezet wellness centrum
mindervaliden hotels aan zee zuiderduin

Een van de rolstolvriendelijke hotels aan zee die ook eens een award heeft gewonnen, is Hotel Zuiderduin in Egmond aan zee. Dit hotel ligt op slechts 200 meter van het strand en heeft een uitgebreid wellness centrum, dat ruim is opgezet en dus ook toegankelijk voor minder validen. Geef bij het boeken aan dat je een aangepaste kamer wil boeken, dan kan daar rekening mee gehouden worden. Alle kamers zijn uiteraard toegankelijk met de lift. Een bijkomend voordeel van het hotel is dat op slechts 100 meter ook diverse cafés en restaurants te vinden zijn, met een prachtig uitzicht op zee.

Meer info en boeken


Badhotel Renesse (Zeeland)

 • Aantal personen2
 • PrijscategorieGoedkoop
 • Hond toegestaanNee
 • PluspuntGevestigd in een historisch pand
rolstoelvriendelijk hotel aan zee badhotel renesse

Nog zo’n fijn hotel aan de kust dat geschikt is voor mindervalide, is Badhotel Renesse. Altijd al eens de Zeeuwse kust willen verkennen? Dan is dit je kans! Deze prachtige, historische en karakteristieke villa ligt dicht bij het strand en beschikt over een eigen restaurant, pub en zwembad. Via Voordeeluitjes is het mogelijk om arrangementen te boeken, waarbij je ook een welkomstdrankje, ontbijtbuffet en andere extra’s zult krijgen voor een mooie prijs. De rolstoelvriendelijke kamers zijn gelegen op de begane grond en zijn drempelvrij. Daarnaast hebben ze een bad en/of een inloopdouche.

Meer info en boeken


Grand Hotel Ter Duin (Zeeland)

 • Aantal personen2 – 4
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntIn de zomer worden er BBQ’s georganiseerd
aangepast hotel voor mindervaliden aan zee grand hotel ter duin

Grand Hotel Ter Duin staat bekend om de heerlijke ontbijtjes om de dag goed mee te starten. Daarna kun je kiezen waar je zin in hebt: ga je lekker uitwaaien in de duinen? Of heb je zin in een bezoekje aan Brouwersdam of Neeltje Jans? ’s Avonds hoef je in principe niet meer op pad, want er is een restaurant gevestigd in het hotel. Tijdens de zomeravonden kun je hier zelfs genieten van een BBQ op de Green Egg. Het hotel heeft een rolstoelvriendelijke bar en uiteraard is er een aangepaste kamer beschikbaar.

Meer info en boeken


Hotel Jan van Scorel (Noord-Holland)

 • Aantal personen2 – 4
 • PrijscategorieGoedkoop
 • Hond toegestaanNee
 • PluspuntCulinair restaurant aanwezig
hotel aan zee rolstoelvriendelijk fletcher jan van scorel

Hotel Jan van Scorel is een rolstoelvriendelijk hotel in Schoorl, midden in de Noord-Hollandse duinen. Het hotel is om meerdere redenen een feestje om te bezoeken. Allereerst ligt het dicht bij het strand, maar het is ook de perfecte uitvalsbasis om de omgeving vol bossen, polders en heidegebied verder te verkennen. Voor lekker eten hoef je de deur niet uit, want er is een culinair restaurant in het hotel gevestigd: KanunniK. Let wel op dat er slechts 1 mindervalide kamer beschikbaar is in het hotel. Het is dus slim om extra goed op te letten bij de boeking, zodat je er zeker van bent dat de juiste kamer net al is volgeboekt.

Meer info en boeken


NH Atlantic Den Haag (Zuid-Holland)

 • Aantal personen2
 • PrijscategorieLuxe
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntDirect aan zee
hotel aan zee mindervaliden nh atlantic den haag

We sluiten af met een hotel in Zuid-Holland, namelijk het NH Atlantic Den Haag. Dit hotel met mindervalide kamers ligt direct aan het strand en biedt dus een prachtig uitzicht op zee! Daarnaast ligt het op slechts 7 kilometer van het centrum van Den Haag, dus je kunt hier een mooie combinatie van maken tijdens jouw vakantie. Het hotel heeft niet alleen aangepaste kamers, maar is ook rolstoelvriendelijk in de openbare ruimtes. Denk aan de ontbijtzaal, de bar en het wellnesscentrum. Ook hier is het belangrijk om wel even tijdens het boeken aan te geven dat je een mindervalide kamer wil boeken.

Meer info en boeken


Meer tips voor een vakantie aan zee voor rolstoelgebruikers

Welk hotel ga jij boeken?

Wat fijn om te zien dat er een aantal prachtige hotels aan de kust te boeken die ook rolstoelvriendelijk zijn. Of je nu kiest voor een hotel direct aan zee, met mindervalide kamers en een prachtig uitzicht of toch gaat voor een hotel in de duinen en dichtbij een van de gezellige centra. Wij zijn benieuwd of je een hotel hebt gevonden dat bij jouw wensen past en wensen je alvast heel veel plezier!

→ Volg ons op Facebook voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!

Meer inspiratie voor een vakantie aan zee

Tags: hotel, mindervalide, Nederland, rolstoelvriendelijk, vakantie aan zeeWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment