Camping Met Hond Aan (zwem)water → 6 Leuke Campings!

Louise de Graaf


Zoek je een camping aan het water waar je met de hond kunt kamperen? Wat een leuk idee! Wij hebben het onderzoek vast voor je gedaan en selecteerden 6 leuke campings met zwemwater voor de honden. Deze liggen op prachtige locaties door heel Nederland!

Inhoud:

 1. Campings met hond aan het water
 2. Camping De Schatberg (Limburg)
 3. Camping Sallandshoeve (Overijssel)
 4. Aquacentrum Bremerbergse Hoek (Gelderland)
 5. Vakantiepark Cnossen Leekstermeer (Drenthe)
 6. Landal camping Esonstad (Friesland)
 7. Recreatiepark de Scherpenhof (Gelderland)

Campings met hond aan het water

Op vakantie gaan is natuurlijk sowieso een goed idee, maar niet als de hond thuis moet blijven. Wij begrijpen heel goed dat de vakantie pas compleet is als jullie trouwe viervoeter ook mee mag! En daarom delen wij op deze pagina een aantal mooie campings in Nederland met zwemwater voor honden. Zo kun je niet alleen zelf genieten, maar heeft jouw hond ook de tijd van zijn of haar leven.

De campings waar jouw hond welkom is onderscheiden zich verder door wat extra faciliteiten aan te bieden. Denk aan een speciale douche waar de hond kan worden afgespoeld, een hondenmand bij de accommodatie of een speciaal speelveld waar je de hond kunt laten uitrazen. Benieuwd welke campings we voor je hebben gevonden? Bekijk dan onderstaand overzicht en geniet van een heerlijke vakantie, samen met de hond!.

Camping De Schatberg (Limburg)

 • Aantal personen2 – 8
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntDichtbij Limburgse Peel
camping aan het water met hond de schatberg

De eerste camping waar je met hond welkom bent en aan het water gelegen is, is Camping De Schatberg. Deze camping in het zuiden van ons land ligt direct aan een meer met bijbehorend zandstrand waar niet alleen jij, maar ook de hond in mag zwemmen. Let wel op bij het boeken, want het is niet bij alle accommodaties van deze camping toegestaan om de hond mee te nemen. Bij de accommodaties waar het wel is toegestaan, zijn maximaal twee honden toegestaan. De camping ligt dicht bij het prachtige Limburgse Peel, wat met haar duinen, bussen en heidevelden natuurlijk een fantastische plek is om met de hond te wandelen.

Camping De Schatberg boek je o.a. bij:


Camping Sallandshoeve (Overijssel)

 • Aantal personen2 – 8
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntAan de Sallandse Heuvelrug
kamperen met hond aan water sallandshoeve

In het gezellige Overijssel, aan de Sallandse Heuvelrug ligt de volgende camping aan het water, waar je met hond welkom bent. Camping Sallandshoeve biedt diverse ruime kampeerplaatsen aan, maar ook mooie accommodaties die je kunt huren. Van bungalows tot luxe lodges. Waar je ook gaat overnachten, je bent hier midden in de natuur. De recreatievijver is niet alleen leuk voor kinderen, die hier met een vlot naar de overkant kunnen varen. Maar is ook leuk voor de honden om in te zwemmen. De Sallandse Heuvelrug is het summum voor jouw huisdier om lekker uit te razen. En wanneer je zelf even toe bent aan wat ontspanning, boek je toch gewoon een massage in de salon?

Camping Sallandshoeve boek je o.a. bij:


Aquacentrum Bremerbergse Hoek (Gelderland)

 • Aantal personen2 – 7
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntAan het Veluwemeer
camping met hond aan het water aquacentrum de bremerbergse hoek

Lijkt niets je leuker dan komende vakantie te kamperen aan het water met jouw hond? Dan is Aquacentrum Bremerbergse Hoek de place to be. Deze camping ligt direct aan het Veluwe meer en beschikt ook nog eens over een jachthaven. Dat betekent niet alleen heerlijk wandelen langs het meer, zwemmen in het meer en relaxen op het bijbehorende zandstrand. Nee, je kunt hier ook nog een bootje huren en de omgeving verkennen! Naast dat je hier met je eigen kampeerfaciliteiten direct aan het water kunt staan, kun je hier ook mooie accommodaties huren. Van strandhuisjes tot trekkershutten en stacaravans.

Meer info en boeken


LEES OOK: Campings aan het Veluwemeer

Vakantiepark Cnossen Leekstermeer (Drenthe)

 • Aantal personen2 – 5
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntTalloze opties voor watersporten
vakantiepark cnossen leekstermeer

Ben je op zoek naar een camping met zwemwater voor jouw hond? Dan is Vakantiepark Cnossen Leekstermeer een hele leuke optie! Niet alleen kan de hond zich hier uitleven, ook kun je zelf genieten van een vakantie vol watersport activiteiten. Van suppen tot kanoën en van zeilen tot windsurfen. Daar komt bij dat je binnen no-time in de gezellige stad Groningen bent, of juist bij de Friese meren waar je met de boot nog veel meer moois van Nederland kunt ontdekken. Een vakantie op dit vakantiepark is echt voor jong en oud een heerlijke plek!

Meer info en boeken


Landal camping Esonstad (Friesland)

 • Aantal personen2 – 6
 • PrijscategorieGoedkoop
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntZowel een recreatiestrand als een binnenzwembad
camping met hond aan het water esonstad

Friesland is natuurlijk dé waterprovincie van ons land. Een camping aan het water waar je met hond welkom bent vinden in deze provincie, moet dan ook geen moeilijke optie zijn. Camping Esonstad voldoet aan deze eisen. De camping ligt aan het Nationaal Park Lauwersmeer, en dat betekent dat je vanaf hier eenvoudig met de boot de rest van de provincie op het water kunt verkennen. Maar je kunt ook gewoon lekker bij de camping blijven. Je vindt hier namelijk een recreatiestrand en een overdekt zwembad, maar ook een indoorspeelparadijs. Dat is dus voor het hele gezin een feestje!

Meer info en boeken


Recreatiepark de Scherpenhof (Gelderland)

 • Aantal personen2 – 12
 • PrijscategorieBetaalbaar
 • Hond toegestaanJa
 • PluspuntMet jachthaven + veel faciliteiten voor kinderen
camping met hond aan water recreatiepark de scherpenhof

We sluiten af met een camping waar je met hond welkom bent in het mooie Gelderland. Op de groene uiterwaarden van de IJssel ligt Recreatiepark De Scherpenhof, waar zich tevens een jachthaven bevindt. Heb je zelf een bootje, dan kun je hier dus aanmeren. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om een boot te huren. Zijn jouw kinderen naast jouw hond echte waterratten? Dan zullen ze blij zijn om op deze camping te verblijven. Naast de recreatieplas met ligweide en strand, zijn hier zowel een binnen- als een buitenzwembad te vinden. Beiden met apart peuterbad voor de allerkleinsten.

Meer info en boeken


LEES OOK: De mooiste campings aan het water in Nederland

Bij welke camping aan het water ga jij genieten van een vakantie met hond?

Over het hele land verspreid zijn er een aantal hele leuke campings aan het water te vinden! Wij zijn benieuwd waar jij met jouw hond vakantie gaat vieren. Reis je af naar het zuiden van ons land, of toch liever het noorden dat natuurlijk bekend staat om haar mooie, waterrijke omgeving. Wat je ook kiest, we wensen jou een hele fijne vakantie toe!

→ Volg ons op Facebook voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!

Meer inspiratie voor een vakantie met de hond

Tags: aan het water, camping, Nederland, vakantie met hondWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment