BlackRock bitcoin ETF domper teruggedraaid, goedkeuring blijft onzeker

Louise de Graaf


Gisteravond maakte de bitcoin (BTC) koers een kleine daling nadat de ticker van BlackRock’s spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin één dag na de ontdekking weer van de website van de Amerikaanse Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) werd gehaald. Nu schittert de beursfonds van BlackRock echter wederom op de website van de toonaangevende Amerikaanse financiële instelling.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

BlackRock bitcoin beursfonds ticker

De DTCC is gespecialiseerd in het afhandelen en afwikkelen van effectentransacties en het verminderen van risico’s op financiële markten. De vermelding van de ticker van de spot-ETF van BlackRock, ‘IBTC’, werd als groot nieuws beschouwd in de crypto-wereld.

Het optimisme voor de komst van een bitcoin beursfonds in de Verenigde Staten kreeg dan ook een flinke boost dankzij dit nieuws én het feit dat BlackRock deze maand al zou kunnen starten met de voorfinanciering. Als direct gevolg van deze ontwikkelingen steeg de bitcoin koers tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van zo’n 35.000 dollar.

De lichte paniek die gisteren leek te ontstaan nadat de ticker verdween van de website blijkt nu volkomen onnodig te zijn geweest. De ticker is namelijk weer terug op de website van DTCC.

Dat veel mensen zich momenteel bezighouden met de mogelijke komst van een bitcoin spot-ETF werd gisteravond tevens weerspiegeld in het feit dat de website van de DTCC crashte. Blijkbaar wilden te veel Bitcoiners zelf checken of de ticker daadwerkelijk van de website af was gehaald.

Joe Light, crypto-schrijver voor het Amerikaanse nieuwsplatform Barron’s Online, liet in een bericht op X weten dat er significante verandering waarneembaar is in de nieuwe notering op de DTCC. Er was eerst namelijk een ‘Y’ te zien in de kolom ‘create/redeem’, terwijl er nu een ‘N’ wordt weergegeven.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart reageerde door te stellen dat het er volgens hem op duidt dat BlackRock ‘’alles aan het voorbereiden is om te lanceren als en wanneer ze goedkeuring krijgen van de SEC’’. Hij denkt niet dat het veel betekenis heeft.

Create/redeem heeft betrekking op het proces waarbij de ETF-aandelen worden gecreëerd en ingewisseld voor echte bitcoins.

BTC ETF goedkeuring blijft een vraagteken

Een woordvoeder van DTCC heeft tevens aangegeven dat BlackRock al sinds augustus te zien was op hun website. Bovendien gaf de woordvoeder aan dat de vermelding binnen de gewone gang van zaken valt ‘’ter voorbereiding op de marktintroductie van een nieuwe ETF’’. Hieraan werd toegevoegd dat de verschijning niets vrijgeeft over een mogelijke goedkeuring.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment